Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Enkla Kassen

Nu lanseras Enkla Kassen en billig och vegansk matkasse! Genvägen till en mer hållbar livsstil genom mer vego och mindre matsvinn

Genom att laga mer veganskt och med mindre matsvinn kan man minska sin klimatpåverkan från mat med upp till 80 %. Därför vill vi göra den livsstilen så enkel, billig och god som det bara går.” säger Patrik Olsson, co-founder Enkla Kassen.

Enligt Axfoods årliga vegoundersökning (2017) planerar 24 % av svenskarna att minska sitt köttätande under 2018. Att äta mindre kött och mer veganskt är bra för klimatet och djuren. Dock är viljan att ändra en vana inte detsamma som att faktiskt göra det. Det tar tid och energi att ändra vanor. 

Enkla Kassen levererar recept och råvaror hem till dörren och priset är 399 kr för 12 portioner. Enkelhet har genomsyrat hela utformningen av Enkla Kassen. De lättlagade veganska recepten tar i snitt 30 minuter att laga med enkla köksredskap. Den är fri från kylvaror så man behöver inte vara hemma vid leverans eller stressa hem så att råvarorna inte blir förstörda. Recepten är utvalda för att passa i vardagen för att lösa maten en stressig vardagskväll och som matlåda dagen efter. Så för den som vill äta mer veganskt tar det nu bara tre minuter att komma igång på hemsidan enklakassen.se!

Pova-på pris på första kassen under hela mars för att fira lanseringen 249 kr annars 399 kr / kasse efter första kassen (33 kr / portion). Varje kasse innehåller tre recept med fyra portioner. Till en början finns det leverans enbart i centrala Stockholm. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden