Hoppa till huvudinnehåll
Drake kyckling från Daring Foods
Vegokoll

Drake stöttar företag med vegansk kyckling

Drake avslöjade för tre år sedan att han inte längre äter kött. Nu investerar rapstjärnan i företaget Daring Foods som gör växtbaserad kyckling och som har som vision att få bort traditionell kyckling från matsystemet.

Kanadensiska stjärnartisten Drake har investerat i veganska företaget Daring Foods, som nyligen samlat ihop totalt 40 miljoner amerikanska dollar.

Daring Foods har vision är att få bort kyckling från matsystemet, genom att erbjuda ett växtbaserat alternativ. Märkets kycklingbitar är gjorda på vatten, sojaprotein, solrosolja samt kryddor. De ska likna traditionell kyckling i både smak och textur - utan att ett enda djur har behövts komma till skada. 

2018 avslöjade Drake att han inte längre äter kött under en diskussion på spelplattformen Twitch. Efter att han sagt att han gärna äter pizza när han spelar, sa stjärnan att "kyckling och ananas på pizza skulle kunna funka, men jag äter inte kött längre".

Med hans senaste investering så kan rapstjärnan snart få växtbaserad kyckling på pizzan!

– Jag drogs direkt till Daring-teamets vision att omvandla det vi äter och jag är pepp på att investera och stödja en produkt jag gillar, har Drake sagt skriver VegNews.

Känner du någon som borde skippa kycklingen? Tipsa om vår utmaning “Kycklingfri fredag”! Den som anmäler sig får recept på supergoda rätter, massor tips och pepp - allt helt kostnadsfritt. Kycklingen på tallriken kommer snart att vara ett minne blott!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden