Hoppa till huvudinnehåll
Omslag på dokumentärfilmen Akashinga-The Brave Ones
Vegokoll

Dokumentärtips: Akashinga: The Brave Ones

Höstens måste-se-dokumentär! ”Akashinga: The Brave Ones” är en dokumentär om världens unika team av kvinnor som är veganer och arbetar för att skydda Afrikas viktigaste arter, inklusive kontinentens utsatta elefanter. Kortfilmen produceras av James Cameron och regisseras av Maria Wilhelm samt presenteras på National Geographic.
 

Med många av Afrikas viktigaste arter, inklusive elefanter nära till utrotning, är Akashinga ett radikalt, nytt och mycket effektivt vapen mot tjuvjakt. Gruppen grundades i Zimbabwe av den före detta australiensiska specialstyrkesoldaten och veganen Damien Mander. Jägartruppen som består av enbart kvinnor revolutionerar hur djur skyddas. Sanders innovativa inställning till bevarande av arter bygger mer på att skapa förståelse för värdet av bevarande av arter i samhället snarare än fullständig beväpnad attack mot tjuvjägare.

Om ett samhälle förstår de ekonomiska fördelarna med att bevara djur, kommer det att eliminera tjuvjakt utan en väpnad kamp. Exekutiv producerad av tre gånger Oscar Award-vinnaren James Cameron och regisserad av Maria Wilhelm, AKASHINGA: THE BRAVE ONES firar mod, bevarande av arter och innovativ tänkande som leder till massiv positiv förändring.

Skänk en gåva till Djurens Rätts arbete! Som givare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren. Gör skillnad du också!

 

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden