Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Det här är Kung Markattas nya vegoburgare

Mer vegoburgare till folket, jo vi tackar! Veggieburger Tofu paprika och Veggieburger Seitan shiitake , det  heter de nya veganska tillskotten i Kung Markatta-familjen som burgarälskare kan hitta i kyldisken.

Kung Markatta har  funnits med i vego-gamet länge och var till exempel bland de första att ta in tofu till Sverige.

Nu har företaget utvecklat två vegoalternativ till svenskarnas populäraste rätter: hamburgaren.

Båda burgarna är tunna och krispiga och motsvarar vikten av en färdigstekt 90-grams hamburgare. Veggieburger Tofu paprika är en tunn krispig burgare med kryddig paprika som smälter i munnen. Veggieburger Seitan shiitake är en mer köttlik burgare med umami- men också köttkänsla. Det är en tunn vegansk burgare som innehåller 16 % protein.

 Seitan kallas ofta mock duck eller mock chicken på asiatiska restauranger för att det så enkelt efterliknar köttstruktur, och är därför ett perfekt vegetariskt substitut, säger Linda Wass, Brand Manager.

Foto: Midsona

 

Veggieburgarna är ekologiska, veganska och utan tillsatser. Linda Wass menar att det finns en ökad efterfråga på just vegoprodukter utan tillsatser. Fler väljer att äta mer vegetariskt i sin vardag och därför har svenskarnas konsumtion av vegetariskt ökat.

 Att lansera riktigt goda burgare som dessutom är ekologiska och utan tillsatser känns därför som en naturlig utveckling till vad som efterfrågas framåt., säger Linda Wass.

Kung Markattas nya burgare går att köpa i utvalda butiker i Sverige.

Få mer inspiration i brevlådan! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden