Kung Markatta har funnits med i vego-gamet länge och var till exempel bland de första att ta in tofu till Sverige.
Nu har företaget utvecklat två vegoalternativ till svenskarnas populäraste rätter: hamburgaren.
Båda burgarna är tunna och krispiga och motsvarar vikten av en färdigstekt 90-grams hamburgare. Veggieburger Tofu paprika är en tunn krispig burgare med kryddig paprika som smälter i munnen. Veggieburger Seitan shiitake är en mer köttlik burgare med umami- men också köttkänsla. Det är en tunn vegansk burgare som innehåller 16 % protein.
Seitan kallas ofta mock duck eller mock chicken på asiatiska restauranger för att det så enkelt efterliknar köttstruktur, och är därför ett perfekt vegetariskt substitut, säger Linda Wass, Brand Manager.
Veggieburgarna är ekologiska, veganska och utan tillsatser. Linda Wass menar att det finns en ökad efterfråga på just vegoprodukter utan tillsatser. Fler väljer att äta mer vegetariskt i sin vardag och därför har svenskarnas konsumtion av vegetariskt ökat.
Att lansera riktigt goda burgare som dessutom är ekologiska och utan tillsatser känns därför som en naturlig utveckling till vad som efterfrågas framåt., säger Linda Wass.
Kung Markattas nya burgare går att köpa i utvalda butiker i Sverige.