Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Cheesy nyhet: vegansk cheddar från Valio!

Äntligen finns det lite fler alternativ till ost och det blir enklare att välja vego!  Det är Valio som släpper en ny ostig nyhet i sin produktserie Oddlygood Veggie: en växtbaserad ost med smak av cheddar som funkar finfint att smälta. 

Karaktäristisk cheddarsmak och smältegenskaper är vad Valio utlovar med sitt nya ostiga pålägg.

Det var i mars 2018 som Valio tog steget in på den växtbaserade marknaden med produktserien Valio Oddlygood  Veggie. Där hittar vi bland annat en vegansk och glutenfri ost med smak av gouda som även finns i riven variant.

Nu breddas utbudet med en annan variant: vegansk cheddar (!) som passar perfekt i en grillad toast eller på burgaren.

Veggie har blivit varmt välkomnad av konsumenter, som längtat efter goda växtbaserade alternativ till ost med bra smältegenskaper. Därför är det extra kul att nu få presentera Veggie i en ny smak, säger Veronica Kumlien, Produktchef på Valio Sverige.

Oddlygood® Veggie Cheddar innehåller sheasmör, rapsolja och kokosfett, och är helt fri från både palmolja och soja. Den är berikad med vitamin B2, B12 och D, samt Jod och kalcium, för att tillgodose de som väljer växtbaserat, med ett näringsrikt substitut till ost.

Valio Oddlygood® Veggie Cheddar kommer att finnas i utvalda butiker från vecka 40. Rekommenderat konsumentpris för Oddlygood® Veggie Cheddar är 19,90 kronor.

 

 

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden