Hoppa till huvudinnehåll
risifrutti vegan
Vegokoll

Bekräftat: Vegansk Risifrutti kommer till svenska butiker

Efter många spekulationer på sociala medier bekräftar Orkla Foods att en växtbaserad variant av ett mycket kärt mellanmål är på väg till butiker runtom i Sverige -  vegansk Risifrutti! Risifrutti Vegan är gjord på en bas av havre och kokosmjölk och kommer säljas i smakerna jordgubb samt hallon.

Risifrutti har länge varit ett av Sveriges mest populära kylda mellanmål. Därför var det många som blev glada när bilder på en vegansk variant började cirkulera på sociala medier, där det också stod att den skulle säljas i Finland. Men den största frågan var - kommer den ens komma till Sverige?

Orkla Foods har i ett mail till Välj Vego bekräftat att Risifrutti Vegan är på väg till svenska butiker!

Innovationsavdelningen har jobbat hårt försöka få till smakerna så att vi snart kan hitta en vegansk variant i butikshyllorna!

- Det vi fått allra flest önskemål om är en vegansk Risifrutti och jag är väldigt glad över att kunna presentera en växtbaserad variant av vår storsäljare, säger Josefin Buregård, marknadschef på Orkla Foods i Sverige.

Allt fler svenskar, framförallt i den yngre målgruppen, väljer att äta växtbaserat av olika anledningar. Därför har företaget valt att satsa på ett fler hållbara alternativ.

- Det finns en stark önskan i Sverige att äta mer växtbaserat, under förutsättning att det smakar gott. Med Risifrutti Vegan vill vi erbjuda fler hållbara alternativ, få fler att välja växtbaserat och göra Risifrutti tillgängligt för alla, säger Josefin Buregård.

Risifrutti Vegan är en växtbaserad version av originalet gjord på en bas av havre och kokosmjölk, istället för mjölk och grädde. Smak, textur och utseende ligger nära Risifrutti Original, krämig och god.

Mellanmålet innehåller dessutom ca 20 procent mindre socker än originalet och kommer i två smaker: jordgubb och hallon. 

Risifrutti Vegan lanseras i butik från och med vecka 39. Rekommenderat pris är 12.50 kronor.

Det viktigaste du kan göra för djuren är att välja bort dem från tallriken. Få mer inspiration i brevlådan eller mailinkorgen! Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken

 

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden