Hoppa till huvudinnehåll
Fyra veganska burgare på rad.
Vegokoll

Astrid och Aporna gör comeback

Astrid och Aporna, Sveriges första och äldsta veganska varumärke ansökte om konkurs för drygt två månader sen. Nu räddas den av förvaltningsbolaget Kale United tillsammans med Heather Mills.

Astrid och aporna som grundades 2006 i Sverige blev ett av Skandinaviens mest välkända varumärken för veganska produkter. Med ett stor sortiment för både pålägg och köttsubstitut förblev de välkända för många med sina karaktäristiska förpackningsfigurer. Men trots succén och en omsättning på 37,1 miljoner kronor gick bolaget back med cirka 3,3 miljoner och försattes i konkurs, detta skrev Breakit redan i mars.

Nu tar Kale United och Heather Miller sig an företaget och planerar återlansering av det populära varumärket. Astrid och aporna produkter har börjat komma tillbaka till utvalda butiker men vi kan vänta oss en större återlansering inom kort. Målet är att nå ännu bredare och att ta sig an restauranger och storkök med både gamla och nya produkter. Bland de nya produkterna finns nya veganska ostar.

Återlanseringen av Astrid Och Aporna är perfekt för Kale Uniteds strategi att utnyttja sin lokala kompetens och internationella räckvidd, vilket hjälper globala växtbaserade företag att komma in i Skandinavien och stödjer skandinaviska företag som växer globalt. Säger Måns Ullerstam 

Kale United är ett svenskt företag som skapar ett globalt ekosystem för växtbaserade företag att blomstra. Den lanserades 2018 och backas av en lyckad crowdfunding-runda, uppdraget är att öka den globala tillgängligheten och medvetenheten om växtbaserade produkter.

Heather Miller har varit vegan i 26 år och grundade VBites redan 1993 i USA. Företaget tillverkar och utvecklar kött-, fisk- och mjölkfria alternativ som faktiskt smakade bra. Initialt bestod produkterna av sojaprotein men nu har de expanderat till att arbeta med ärtprotein, liksom algoljor, och har utvecklat över 140 substitut.  VBites är nu ett av världens största vegoföretag och har vunnit över 80 priser.

 

Det skulle vara synd att inte hjälpa det här innovativa företaget att hålla sitt starka grep på marknaden med de bästa smakerna och största utbudet av kött, fisk och mjölkfria alternativ i landet.
Heather Miller, grundare av Vbites

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden