Hoppa till huvudinnehåll
Diverse grönsaker utspridda på ett bord
Vegokoll

Årstiderna ansluter sin glutenfria och veganska matkasse till I’M VEGAN

Årstiderna är en matkasse-tjänst som levererar hem varor och recept till dörren. Deras tanke har sedan starten 2006 varit att återknyta jordbruk och matlagning genom att lyfta råvaror. Sedan en tid tillbaka har Årstiderna en vegansk matkasse, nu inför de en vegansk och glutenfri matkasse. Båda är märkta med Djurens Rätt märkning I’M VEGAN.

1 november är Internationella vegandagen och Årstiderna passar på att erbjuda 20 % rabatt på sina veganska kassar om du uppger rabattkoden IMVEGAN vid beställning www.arstiderna.com!

Välj Vego! tog en kort intervju med Rachel Seow, kommunikationsansvarig på Årstiderna.  

Varför har ni valt att ha veganska kassar?
- Vi har alltid utgått från matkassar med mer grönt och mindre kött på tallriken. Därifrån växte vår lakto-ovo Vegetariska Matkasse fram och vi såg direkt att behovet var stort för en ännu grönare kasse. Så det har varit en naturlig process för oss för att försöka inspirera till hur gröna middagar kan se ut, och att de kan vara minst lika mättande och roliga som måltider med kött. Så dels har det varit en naturlig utveckling för oss, men också ett önskemål från våra kunder.

Varför har ni valt att märka den med Djurens Rätt märkning?
-  I en värld av ett otroligt stort utbud av det mesta, kan det vara svårt att navigera och hitta rätt. Med hjälp av en märkning som vi själva tycker är bra och har tillit för, kan vi hjälpa kunderna att snabbt identifiera de veganska produkterna vi har.

Vad kan vi förvänta oss när vi beställer en matkasse från er?
- Veganska Matkassen är en matkasse som finns för 1-4 personer och innehåller recept och råvaror till 4 dagars vegansk middagsmat. Pris från 329 kr till 949 kr beroende på antal personer. Allt i matkassen är 100% ekologiskt. Denna kassen är väldigt populär hos oss och beställs av både veganer, men också av icke-veganer som bara vill prova på att äta veganskt. Man kan förvänta sig att få prova på grönsaker man normalt inte stöter på ute i butikerna och kan räkna med att få nya veganska favoriträtter, som man kanske aldrig hade upptäckt annars.

- Glutenfria Vegankassen finns för 1-2 personer och innehåller recept och råvaror till 4 dagars helt glutenfri vegansk middagsmat. Pris från 365 kr till 535 kr beroende på antal personer. Allt i matkassen är 100% ekologiskt. Det är inte samma rätter i den Glutenfria Vegankassen som i den Veganska Matkassen, så för den som vill ha en Vegankasse, och äter gluten, så kan man till exempel skifta mellan de två kassarna och prova en massa nya spännande veganska måltider!

Vad tänker ni om mat i stort? Ni har ett fermenteringsprojekt på gång, vill du berätta mer om det? 
- Vi ser det som att vi är på en mission, för ett matsystem som kan hålla i framtiden. Så vi är alltid intresserade av projekt som är förbundna med ökad omsorg för planeten. Självklart jobbar vi med saker som plastreducering (utan att öka matsvinnet!) och alternativ till frakt med bensinbilar, men vi jobbar också med sammansättningar av måltider, vilka produkter är smarta att äta mer av i framtiden, samt hur kan människor få mer förbindelse med jorden som grönsakerna växer i. Så projekten är många och lusten stor! 

- En av våra grundare, Søren Ejlersen, släpper sin tredje bok om fermentering snart. Här ser du den förra, som även släpptes i Sverige: Vi älskar fermentering, redan 2017 var vi ganska tokiga i det faktiskt. Vi tror att det finns så mycket nyttigheter och smakfördelar i fermenteringens värld. Just nu har vi också ett samarbete på gång med veganska kocken Petra Cavini, som varit på besök hos oss en längre tid, där vi båda har lärt känna varandra bättre, fermenterat ihop och smitt planer om nya, hållbara, gröna projekt ihop. 

Allra närmast in i framtiden står vi, också tillsammans med Petra Cavini, på Vegovision i helgen, klara att mingla med andra grönsaksälskare och taggade på att inspirera och inspireras för fullt!
Rachel Seow, kommunikationsansvarig på Årstiderna

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden