Hoppa till huvudinnehåll
Hector Bellerin i Arsenal i matchen Arsenal mot Huddersfield Town, Premier League, Emirates Stadium, London. Hector syns ensam på bilden precis innan han sparkar på fotbollen framför sig.
Vegokoll

Arsenal-stjärna investerar i vegansk fotbollsklubb

Spelarnas diet är vegansk och klubben säljer bara vegansk mat i arenans kiosker. Nu investerar den uttalade miljökämpen, Arsenal-backen Hector Bellerin, i det som anses vara världens mest miljövänliga fotbollsklubb. Detta skriver Sydsvenskan.

I den engelska fjärdedivisionen finner vi Forest Green Rovers som blev världens första koldioxidfria fotbollsförening 2017 - och som också är världens enda veganska fotbollsklubb.

Klubben har genomfört en del reformer för att minska sin miljöpåverkan de senaste åren: spelarnas diet är nu helt vegansk, klubben säljer endast vegansk mat i arenans kiosker och förbrukningen av el och vatten på arenan har minimerats.

Nu väljer Arsenal-stjärnan Hector Bellerin att investera i klubben. Spanjoren, som har spelat i Arsenal sedan 2011, har varit en av fotbollens största förespråkare för miljöarbetet. Så när möjligheten kom att investera i Forest Green Rovers blev han glad.

 

- Jag var väldigt glad när möjligheten att investera i klubben kom upp. Jag vill vara med på deras ”gröna revolution”, och vill hjälpa fotbollen att få en hållbar framtid, säger Hector Bellerin till klubbens hemsida.

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden