Hoppa till huvudinnehåll
Veganska mjölkdrycker av olika spannmål, nötter och frön
Vegokoll

Arla lanserar vegetabilisk mjölk

Lantbruksnytt rapporterar idag om att Arla kommer att lansera vegetabiliska drycker under våren.

If you can’t beat them join them, det är i just den andan som djurproducenter nu börjar ställa om delar av sin verksamhet till växtbaserade alternativ. Norges största slakteri satsar på veganska produkter, slakterikoncernen Vion som både har anläggningar i Nederländerna och Tyskland har gjort om en av deras slakterier till en vegansk produktionsanläggning, även Valio som vanligen tillverkar mjölkprodukter lanserade sitt veganska varumärke Oddlygood redan 2018. Nu är det dags för Arla att börja minska på korna och lansera växtbaserade drycker. 

Lantbruksnytt skriver att det initialt kommer att vara drycker men att vi även kan förvänta oss alternativ till smör och yoghurt i framtiden.

Vi ser positivt på utvecklingen. Det finns mycket att vinna med de växtbaserade alternativen och vi välkomnar alla som vill vara en del av att utveckla det växtbaserade och avveckla det animaliska
Francesca Vilches, ansvarig för konsumentfrågor Djurens Rätt

Få mer inspiration i brevlådan! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden