Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk quornfilé på tallrik med bestick och vattenglas runtom, fotat ovanifrån mot blå bakgrund.
Vegokoll

Äntligen veganska quornfiléer!

Quorn fortsätter att utöka sitt veganska utbud med tre nya produkter, bl.a. med Quorn Vegan Gourmetfiléer, som hittills bara funnits i ovo-vegetarisk motsvarighet! De två andra produkterna som dyker upp i frysdisken är Quorn Vegan Crunchy Fillet Burger och Quorn Vegan Nuggets.

Veganska quornfiléer har länge varit ett önskemål från många, och nu äntligen går vår önskan i uppfyllelse! Filéerna, som hittils bara funnits i ovo-vegetarisk formt, har länge setts som ett väldigt flexibelt och mångsidigt substitut för kyckling, och har även varit ett smidigt alternativ till grillkvällen för många lakto-ovo-vegetarianer. Att filéerna nu även kommer i vegansk form är därför väldigt glädjande!

De två andra produktnyheterna från Quorn är Vegan Crunchy Fillet Burger och Vegan Nuggets. Även dessa produkter efterliknar kyckling i smak och konsistens, och kommer med ett krispigt hölje.  Perfekt för den kycklingfria fredagen!

Det är superkul att äntligen erbjuda veganska filéer i Sverige, det har varit väldigt efterfrågat. Och dessutom en riktigt spännande Crunchy Fillet Burger som är nåt alldeles extra, säger Michiel Van Der Graaf, European Senior Brand Manager på QuornFoods.

Quorns produkter är baserade på mycoprotein och passar därför också de som av olika anledningar letar efter veganska produkter som är baserade på annat än soja.

Vegan Nuggets har funnits i butik sedan v. 36, och burgaren och filéerna dyker upp i frysdiskarna hos Ica från och med vecka 39.

Känner du någon som borde skippa kycklingen? Tipsa om vår utmaning “Kycklingfri fredag”! Den som anmäler sig får recept på supergoda rätter och massor av tips och pepp - allt utan kostnad. Kycklingen på tallriken kommer snart att vara ett minne blott!

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden