Hoppa till huvudinnehåll
Fyra tortillas fyllda med veganska bitar och grönsaker på ett bord
Vegokoll

Anammas formbara färs revolutionerade branschen

Nu är det klart att Anamma Formbar Färs nominerats till det ärofyllda priset Årets Dagligvara 2019. Övriga nominerade som tävlar om utmärkelsen är den alkoholfria ölen A Ship Full of IPA från Spendrups och Pepsicos Pepsi Max Lime. Den slutliga vinnaren koras av branschen den 9 oktober på branschträffen Fast Moving.

Anamma Formbar Färs har vunnit svenska konsumenters hjärtan, och närmast revolutionerat livet för konsumenter som vill krydda och forma färs från veganska råvaror till egna bullar, biffar eller burgare.

Anamma Formbar Färs har bidragit till en stark tillväxt i hela kategorin frysta vegetariska komponenter och har som produkt snabbt seglat upp och blivit den andra bäst säljande produkten i kategorin.

Priset delas ut av branschorganisationerna DLF (Dagligvaruleverantörers Förbund), Svensk Dagligvaruhandel och marknadsanalysföretaget Nielsen. Grunden till nominering är försäljningsstatistik från Nielsen och därefter värderar juryn mer kvalitativa kriterier som innovationsgrad och förmåga att fånga ett nytt konsumentbehov.

Försäljningssiffrorna och juryns nominering finns publicerade på www.aretsdagligvara.se

Vi är så stolta och glada över nomineringen. Den visar att Anamma Formbar Färs är en innovativ och efterlängtad produkt för hela vegovärlden som verkligen fyller ett behov på marknaden
Karolina Bjurehag, marknadschef för Anamma på Orkla Foods Sverige

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden