Hoppa till huvudinnehåll
Anamma piroger på ett fat med en bild på pirog i dess förpackning
Vegokoll

Anamma lanserar vegansk pirog - med svenskt ärtprotein

Anamma lanserar sin första produkt med protein från ärtor odlade i Sverige. Anamma VegoPirog är ett mellanmål fyllt med vegofärs, tomat och vegansk ost. Det här är marknadens första veganska piroger och hittas i butik till hösten 2021. 

Orkla satsar på att till 2025 omsätta tre miljarder kronor i växtbaserade livsmedel och har som mål att till 2030 bli ett av Europas ledande bolag inom alternativa proteiner. Forskningen är entydig och visar att vi behöver äta mer frukt och grönt, mer från växtriket, mindre rött kött och mindre processat kött.

Nu satsar Orkla på lokala växtbaserade produkter, närmare bestämt svensk ärta som växtprotein. Hela nuvarande sortimentet med ärta som bas ska gradvis gå över till svenskt ärtprotein. Till början av 2022 ska alla Orklas ärtproteinprodukter tillagas med svenskt ärtprotein.

- Vi vet att det här är väldigt efterlängtat från konsumenterna och vi är väldigt glada att vi kan erbjuda en växtbaserad proteinprodukt som inte bara är tillagad i Sverige, utan också där råvaran är odlad i Sverige, säger Maria Tilly, Marknadsdirektör Orkla Foods Sverige i ett pressmeddelande.

Den första produkten med det svenska ärtproteinet är en vegansk pirog från varumärket Anamma.

Anamma VegoPirog är ett 100% veganskt mellanmål som kommer gå att hitta i frysdisken. Det här blir den första veganska pirogen på marknaden, vilket är en fantastisk nyhet för alla som vill äta mer veganskt, alltid eller ibland. Smakprofilen är klassisk för att det ska vara enkelt att våga prova veganskt.

Anammas vegopirog i förpackning

 

Anamma VegoPirog har en smakrik, mustig och krämig fyllning gjord på vegofärs med mycket smak av solmogna tomater samt vegansk ost och är omgiven av en tunn och god deg. Den ger cirka 85 % lägre koldioxidutsläpp än en pirog med svensk nötfärs och ost.

Anamma pirog lanseras vecka 39 och har ett rekommenderat pris på 14,90 kr.

Visst är det härligt med goda vegonyheter? Tack vare våra medlemmar kan vi fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri gåva via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden