Hoppa till huvudinnehåll
Veganska amerikanska pannkakor på en vit tallrik toppade med färska blåbär och hallon.

Veganska amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor är fluffiga och goda, men framförallt underskattade. De tillagas enkelt på veganskt vis utan äggsubstitut, prova själv! Dessa Amerikanska Pannkakor kan varieras i oändlighet utifrån smak. Servera på söndagsbrunchen eller varför inte som vardagsfrukost?

30 min
Frukost
Barnvänligt
Lunch

Ingredienser

8 portioner
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk strösocker
½ tsk vaniljpulver
3 ½ dl sojamjölk
1 ½ dl vatten
veganskt margarin för stekning
  1.  Blanda alla ingredienser i en bunke till en slät smet.
  2. Portionera ut pannkakorna i stekpannan med ett decilitermått. Räkna med ungefär en deciliter smet per pannkaka.
  3. Stek först ena sidan och vänd när bubblor kommit upp på den ostekta sidan.
  4. Servera med lönnsirap och färska bär.

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden