Hoppa till huvudinnehåll
gruppbild på veganska havreprodukter från Yosa
Vegokoll

Yosas nya produkter

Fazer Yosa är en nygammal utmanare på den snabbväxande svenska marknaden för havrelivsmedel. Fazer Yosa är gjord på nordisk havre. Nu finns det även två havredryck i smakerna mango & havtorn och blåbär & kråkbär.

Yosa har skapat havreprodukter i 20 år och återlanserade redan mot slutet av 2018 i en uppdaterad form. De 11 nya produkterna inkluderar allt mellan havresnacks som overnight oats till vardagsprodukter som havremjölk och matlagningsvaror. Nu lanseras även 250 ml havredryck i smakerna mango & havtorn och blåbär & kråkbär. Havredrycken vann nyligen över den marknadsledande svenska konkurrenten i smaktest bland konsumenter.

Nordisk havre 
De långa nordiska sommarnätterna skapar havre som har erkänt högsta kvalité. De ljusa sommardygnen ger helt unika förhållanden och tillväxtperioden på våra breddgrader är kort men väldigt intensiv. Havren planteras i maj för att skördas redan i augusti och september. Vinterns tjäle gör även jorden exceptionellt ren och denna miljö går inte att återskapa någon annanstans.

Havre och miljön
Att äta växtbaserat är bevisat bra för planetens framtid. Det hjälper oss bland annat att reducera växthusgaser och minskar vattenförbrukningen i matproduktionen. Utöver att stödja utvecklingen av växtbaserad mat är Fazer även med i utvecklingen av det hållbara jordbruket. Fazers principer för hållbar spannmål är utvecklade tillsammans med bönder för att, bland annat, minska kemikalieanvändningen och övergödning inom jordbruket samt öka den biologiska mångfalden samtidigt som produktivitetsnivån behålls.

Havre och hälsa
Fazer Yosamellanmålen är fermenterade vilket innebär att råvaran har jäst i en kontrollerad process, de innehåller probiotika vilket särskiljer Fazer Yosa från andra havreprodukter på marknaden. Havre innehåller även betaglukan som har flera positiva hälsoeffekter, vilket bland annat fastställts av EU. Att äta havre kan även associeras med lågt kolesterolvärde och ett friskt hjärta. Havre innehåller E-vitamin- och omega-6. Att äta havre är ett hållbart sätt att få i sig fibrer och protein. 

Med Fazer Yosa-produkterna vill vi erbjuda en så mångsidig havreupplevelse som möjligt, från morgon till kväll. Fazer Yosa-produkterna stöder en hållbar livsstil och lämpar sig för alla som är måna om sitt välmående.
Tiia Antila, varumärkes- och kategoriansvarig för Fazer Yosa

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden