Hoppa till huvudinnehåll
Tre veganska rätter med diverse innehåll på ett bord
Vegokoll

Vegyu - ett nytt vegetariskt varumärke för restaurang & storkök

Atria lanserar nu ett nytt vegetariskt sortiment under varumärket Vegyu. Ett sortiment av 100% köttfria, smakfulla produkter och färdigrätter som vänder sig till alla de som vill tillföra mer grönt i sina måltider.

Först ut på marknaden är ett sortiment som kommer att addera mervärde för kunderna, veganska produkter som inte är baserade på sojaprotein och som alla är tillverkade i Sverige:

Saftig umamiburgare med köttliknande karaktär gjord på ärtprotein, svamp och rödbetor. En förstekt, kryddig burgare med hög andel av baljväxter och grönsaker, samt en förstekt burgare gjord på svenska rödbetor och gråärtor.

Atria Foodservice lanserar även två produkter som kunderna själva kan arbeta vidare med; en formbar linsfärs med fin struktur, gjord på linser, grillad aubergine och pumpafrön. Färdig att forma till burgare, biffar eller bollar, alternativt smaksätta. En kyld grönsaksbas gjord på små bitar av ekologiska grönsaker som kan användas som ingrediens i all matlagning, kall eller varm.

Försäljningen är redan igång och finns att beställa hos storhushållsgrossisterna.
Läs mer. 

 

Vegyu är ett naturligt komplement till våra övriga kategorier inom Foodservice då flexitarianätandet ökar i Sverige. Idag är 42% flexitarianer, personer som äter kött men som regelbundet byter ut köttet för att variera sin kost med vegetariska måltider
Pernilla Andersson, Brand & Product Manager, Atria Foodservice

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden