Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk mandelost i skivor på olika mackor
Vegokoll

Vegansk mandelost och smör - MAiSHA

Den veganska ostmarknaden exploderar just nu och stora bolag investerar stora belopp på att ta fram värdiga produkter som påminner om ost. Samtidigt börjar små mejerier att få ut sina produkter - en av dessa är Maisha Deli som tillverkar både mandelost och smör. Dessa produkter kommer att säljas på samtliga Urban Deli butiker.

Anna Lundström som är MAiSHA grundare och skapare började experimentera med vegansk ost för ett par år sedan. Det var hennes veganpartner som väckte intresset för att skapa en värdig växtbaserad ost. Nu har den skapelsen tagits in av Axfood restaurang, saluhall och butik - Urban Deli.

Maisha Deli erbjuder växtbaserade versioner både ost och smör. Produktutvecklingen har inspirerats av genuint mathantverk med traditionella mejeritekniker såsom syrning, mögel och lagring, som vidareutvecklas och anpassats till växtbaserade råvaror.

De första två produkterna som lanseras är MAiSHA smörigt spread och MAiSHA ostig jalapeño. De första syrade växtbaserade smör- och ostalternativen gjort på syrad mandelyoghurt på den svenska marknaden.

Från och med igår (23 maj) finns de på samtliga Urban Deli butiker i Stockholm. Urban Deli kommer att sälja MAiSHA smörigt spread i butikerna och servera det på frukosten. MAiSHA ostig jalapeño kommer att säljas över disk i saluhallen och inom kort kommer även rätter gjord på Annas ost att finnas på restaurangmenyn.

Vi vill vara i framkant när det gäller framtidens mat, och vi kontaktade Anna för knappt två år sedan, när vi uppmärksammat att hon tilldelats ett entreprenörsstipendium. Sedan dess har vi haft kontakt, och det känns jättekul att lanseringen kan ske hos oss, säger Jesper Weidlitz, affärsutvecklingschef på Urban Deli. Vi ska vara en dörröppnare för entreprenörer och mindre producenter. 

Målet är att erbjuda de godaste och mest attraktiva växtbaserade produkterna på marknaden – produkter som tilltalar alla, oavsett kost. Man ska inte behöva välja mellan god smak och omsorg om klimat och djur.
Anna Lundström,MAiSHA grundare

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden