Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Vegansk färs av svenskodlade baljväxter

Sverige har stor potential att odla egna grödor och flera börjar få upp ögonen för den marknaden som finns redo att möta dessa. Nu lanserar Axfood en ny färs tillverkad av svenskodlade baljväxter.

Urban Deli har tagit fram tre färdigrätter var av två veganska; en bolognese och en färdigkryddad tacofärs med färsen som bas. Baljväxtfärsen är rik på både protein och fibrer och kan användas som råvara i alla rätter där man annars använder köttfärs. Rätterna finns till en början i fyra Hemköpsbutiker i Stockholm; Hemköp City,  Hemköp Mall of Scandinavia, Hemköp Torsplan och Hemköp Sabis Fältöversten.

Baljväxtfärsen har utvecklats på Torsåker gård norr om Stockholm. Torsåker är en testgård och ett utvecklingscentrum för framtidens hållbara livsmedel. Gården drivs av Axfoundation, en oberoende, icke vinstdrivande organisation.

Efterfrågan på växtbaserade livsmedel ökar kraftigt och vårt mål är att kunderna ska få allt fler gröna och svenska varor att välja mellan. Baljväxtfärsen är en innovativ och hälsosam produkt med råvaror odlade, skördade och tillredda i Sverige.
esiré Cichy, hållbarhetsansvarig på Hemköp.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden