Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Tempeh av bönor och ärtor

Kung Markatta bygger ut sortimentet med vegetariska proteinkällor och lanserar tempeh gjord av fermenterade bönor respektive ärtor.

Ekologiska varumärket Kung Markatta vill att det ska vara enkelt att göra gröna val i vardagen. Nu finns två varianter av tempeh i butikernas kyldiskar; en gjord på ärtor och en på bondbönor.

Ursprungligen är tempeh ett indonesiskt livsmedel som tillverkas genom fermentering av baljväxter. Precis som tofu är tempeh ett bra alternativ till kött, med sin fina textur och en mjuk, nötaktig smak. Med sin förmåga att lätt dra till sig kryddor och marinader har den också blivit populär på trendkrogarnas menykort. Tempeh passar utmärkt att steka, ugnsbaka, fritera eller bara tillsätta rakt ner i grytan.

Sedan tidigare har Kung Markatta veganska korvar, nuggets och strimlor i sortimentet. 

Kung Markattas Tempeh är gjorda av bondbönor respektive ärtor och finns i välsorterade livsmedelsbutiker inom dagligvaruhandeln. Samtidigt lanseras en ny tofubiff i singelpack, även den hittas i kyldisken i välsorterade livsmedelsbutiker.

Vi vill att våra produkter ska göra skillnad. De ska göra gott både för oss som konsumenter och för odlarna och naturen. Ekologi, klimatarbete och social rättvisa går hand i hand
Brand manager Maria Andersson.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden