
Ekologiska varumärket Kung Markatta vill att det ska vara enkelt att göra gröna val i vardagen. Nu finns två varianter av tempeh i butikernas kyldiskar; en gjord på ärtor och en på bondbönor.
Ursprungligen är tempeh ett indonesiskt livsmedel som tillverkas genom fermentering av baljväxter. Precis som tofu är tempeh ett bra alternativ till kött, med sin fina textur och en mjuk, nötaktig smak. Med sin förmåga att lätt dra till sig kryddor och marinader har den också blivit populär på trendkrogarnas menykort. Tempeh passar utmärkt att steka, ugnsbaka, fritera eller bara tillsätta rakt ner i grytan.
Sedan tidigare har Kung Markatta veganska korvar, nuggets och strimlor i sortimentet.
Kung Markattas Tempeh är gjorda av bondbönor respektive ärtor och finns i välsorterade livsmedelsbutiker inom dagligvaruhandeln. Samtidigt lanseras en ny tofubiff i singelpack, även den hittas i kyldisken i välsorterade livsmedelsbutiker.