Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Succé för Oumph!-pizzan - sålde slut på flera butiker första dagarna

Förra veckan hade den frysta veganpizzan med Oumph! från Food for Progress premiär i dagligvaruhandeln. Två dagar senare hade redan första butiken sålt slut.   

Vi märkte på reaktionerna i sociala medier att många var väldigt peppade och förväntansfulla, men det här var vi inte riktigt beredda på. Att människor skulle springa till butikerna för att köpa fryspizza var mer än vi vågat hoppats på, säger Henrik Åkerman, marknadschef på Food for Progress.

Oumph!-pizzorna lanserades på City gross, på ungefär 100 Coop och på vissa Ica. En av butikerna där pizzorna tog slut redan de första dagarna var Ica Kvantum i Liljeholmen.

 Pizzorna har gått otroligt bra, men vi trodde faktiskt aldrig på något annat än succé. Vi såg direkt att det var en produkt som ligger helt rätt i tiden och som kombinerar matglädje och innovation med hållbart tänk. Precis vad många vill ha. Vi har sett en stor efterfrågan på vegopizzor länge, så den stora frågan är väl egentligen varför de inte har kommit tidigare, säger Jesper Annell, kommunikation/sortiment, Ica Kvantum Liljeholmen.

- Vi har lite pizzor kvar på lagret, men att de är reserverade för de butiker som tog in pizzan redan till lanseringen. Övriga butiker får tyvärr vänta lite helt enkelt. Vi har nu tidigarelagt nästa beställning från fabrik för att möta efterfrågan, så fler pizzor är på gång, säger Henrik. Åkerman.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden