Oumph!-pizzorna har en italiensk tomatsås som bas och växtbaserad ekologisk ostliknande
topping från Violife, båda på en riktigt schysst botten där degen är handdragen och gräddad i
vedeldad stenugn. Du lagar pizzan direkt från frysen, tar den ur förpackningen, slänger in den på ett galler mitt i en förvärmd ugn (Elektrisk 220 °C/Varmluft 200 °C) i 7-9 minuter. Klar!
Oumph! Italian style Pizza är som namnet antyder inspirerad av Italien med semitorkade
tomater, ruccola och Oumph! kryddad med timjan och vitlök.
Oumph! Grilled style Pizza har en tydlig grillsmak, utan att vara för stark. Den har en topping
av grillade paprikor och rödlök, och Oumph!
Vårt mål är att fler ska äta växtbaserad mat. Vi tror på mat som får det att vattnas i
munnen och som är bra för miljön. Med de här grymma pizzorna hoppas vi nå långt utanför
vegodisken till helt nya kundgrupper, säger Anna-Kajsa Lidell på Food for Progress, företaget
bakom Oumph!
Oumph!-pizzorna lanseras från vecka 7. Du hittar dem då i pizzafrysen på Bergendahls (City
gross) och i vegofrysen på ungefär 100 Coop. Pizzorna finns också på vissa Ica-butiker. Hittar
du inte pizzorna i din butik så be din butik ta hem dem! Pizzorna är på 400 gram och kostar
från 47,90.