Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Oumph nu på Tesco

Först tog Oatly världen med storm, strax efter kom Oumph. Svenska veganska livsmedel säkrar mat som räcker för en växande befolkning och säkrar en plats i den växande marknaden av hållbara livsmedel. 

Oumph! från svenska Food for Progress gör succé i Storbritannien. Efter en framgångsrik förlansering på Whole Foods Market i höstas kommer växtbaserade Oumph! från och med nu finns produkterna tillgängligt på närmare 400 Tescobutiker över hela Storbritannien.

Tesco är Storbritanniens största dagligvaruhuskedja. De har totalt över 460 000 anställda i 12 länder i Europa och Asien. Från och med den 12 mars finns tre sorters Oumph! på närmare 400 Tescobutiker runt om i Storbritannien: Pulled Oumph!, Kebab Spiced och The Chunk.

Genom att ta in Oumph! fortsätter Tesco att möta konsumenternas växande efterfrågan på gröna alternativ. Under det senaste året har försäljningen av frysta växtbaserade livsmedel på kedjan ökat med mer än 70 procent och färdiga rätter med 30 procent.

 Vi ser just nu en massiv efterfrågan på växtbaserad mat och är stolta över att kunna erbjuda kunderna riktigt bra produkter. Det är lättare än någonsin att välja bort kött, säger Anders Wallerman, medgrundare och VD för Food for Progress.

Oumph! finns i dagsläget i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island och Storbritannien.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden