Hoppa till huvudinnehåll
två förpackningar veganskt gurt från Oddlygood
Vegokoll

Oddlygood lanserar vegansk gurt med låg sockerhalt

Valios växtbaserade produktserie kommer nu med havrebaserade gurtar i två smaker. Unikt med nyheterna är att de innehåller mindre socker och mer frukt än andra smaksatta gurtar på marknaden. I samband med lanseringen blir även alla Valio Oddlygoods® gurtar glutenfria och hela sortimentet får en ny design.

Under 2019 ökade det växtbaserade mejeriet med 12 procent. Konsumenterna söker efter goda växtbaserade alternativ, Valio lanserar därför två nya smakrika gurtar, Valio Oddlygood® havrebaserad gurt mindre socker Persika & Banan och Valio Oddlygood® havrebaserad gurt mindre socker Äpple & Mango. Fruktgurtarna är nyckelhålsmärkta och har marknadens lägsta sockerhalt på 4,9 procent och högsta andel frukt, 18 procent. Nytt är också att förpackningsstorleken är på 750 gram.

Från och med denna vecka kommer även alla Valio Oddlygoods® havrebaserade gurtar vara glutenfria, och som tidigare, innehåller alla Oddlygoods gurtar de levande bakteriekulturerna Acidophilus och Bifidus. Samtidigt passar man på att göra en designuppdatering av hela produktserien.

Nyheterna finns i butik  redan och det  rekommenderat konsumentpris för båda gurtarna är 23,90 kr.

Vi ser en fortsatt stor efterfrågan av goda växtbaserade alternativ. Med våra nya gurtar har konsumenten möjlighet att välja ett ännu hälsosammare alternativ med lägre fetthalt och mindre socker – utan att behöva kompromissa med den goda smaken
Anna Lind, produktchef på Valio

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden