Hoppa till huvudinnehåll
Vegan rå ost från cashewnötter sprids på brödet med kniv på den vita träbakgrunden

Mozzarella, Feta & Halloumi

De här ostarna fyller en mycket saknad lucka i det veganska ostsortimentet. Smula ner fetan i en sallad, grilla den vegrillen och skiva upp casheumozzan, varva med tomater och toppa med flingsalt, olivolja och basilika. MUMS!

Casheury

Casheury's färska CasheuMOZZA är perfekt på pizzor eller grillade smörgåsar. Casheumozza har en stretchig, smältande konsistens med en lätt syrlig smak och en hint av salt. Även perfekt i en capresesallad med färska tomater, basilika och pesto.

Violife

Favoriternas favorit! Violifes veganska fetaliknande ost är drömmigt krämig och passar jättebra i sallader, snittar eller vart än du kan tänka dig ha den faktiskt. Mixa upp den för en god fetaostcreme till exempel! Lite mildare än en vanlig feta dock. 

Peas of Heaven

Peas of Heaven har normalt köttsubstitut på ärtprotein, men de har även en fetaliknande ost.  Den här är faktiskt otroligt likt en konventionell feta i smaken. Om man vill ha en mer syrlig version är Violifes, så är denna ett tips!

Green Vie

Green Vie har två ostar som liknar fetaost: Greek style och Greek style with oregano & olive oil. Green Vie har även en halloumiliknande ost som heter Vegrill, som är skapad för att läggas på grillen. 

två ostar mot en vit bakgrund

Fermaggio

Mezzarella Cashew-Heart är en "mezzarella" fylld med krämig Cashew Fermaggio . Kan användas som Burrata. Mezzarellan funkar bra till pizzor, lasagne eller som tillägg till capresesallad. Finns på mathem.se och utvalda ICA-butiker. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden