Hoppa till huvudinnehåll
Person står i en lagerlokal med en matkasse fylld med veganska produkter
Vegokoll

Mat.se öppnar veganbutik

Att vara vegan eller äta vegansk har aldrig varit enklare. Nu ska Mat.se, som har haft höga hållbarhetsmål sedan starten 2012, öppna ha en veganbutik för att underlätta hållbara val.

Under 2018 ökade försäljningen av de vegetariska och veganska köttsubstituten med hela 126 procent för mat.se och utbudet breddades med ytterligare 50 procent. Nu vill företaget ta det till nästa nivå och ha en separat veganbutik.

–  Efterfrågan på vegetariska och veganska färdigrätter som t.ex. sojaprodukter, tofu och havreprodukter ökar hela tiden och vi vill därför göra det ännu lättare för kunderna att göra valet mellan vegetariskt och veganskt genom vår nya speciella veganbutik, säger Ylva Bruzelius, hållbarhetsansvarig på Mat.se

Redan under hösten 2017 öppnade Mat.se en vegobutik på sin hemsida som genast blev väldigt välbesökt, vilket även visade sig i försäljningssiffrorna. Veganbutiken som nu ska öppnas innehåller närmare 200 produkter och utvecklas ständigt.

Vi vill hela tiden tillgodose våra kunder med vad de vill ha, samtidigt som vi vill hjälpa dem göra mer medvetna och hållbara val. Därför känns en veganbutik som rätt nästa steg för oss
Ylva Bruzelius hållbarhetsansvarig på Mat.se

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden