Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

IKEA lanserar vegansk mjukglass

Från och med april i år finns vegansk mjukglass på IKEA i hela Europa. Det miljövänliga alternativet blir en uppföljning på vegokorven och ingår i IKEA:s hållbarhetsarbete.

“Den är rosa, mjuk och hållbar”, så beskrivs glassen som når europeisk marknad redan nu i april. En av bistrons bästsäljare är just mjukglassen och därför blev det ett naturligt steg för IKEA att veganisera glassen. Den kommer i smaken jordgubb och basen är gjord på jordgubbspuré. I jämförelse med den mejeribaserade glassen har denna närmare hälften så mycket koldioxidutsläpp.

Under den senaste månaden har vi jobbat nära våra leverantörer för att hitta både rätt smak och perfekt konsistens för den här mjukglassen. Vår ambition var att skapa en växtbaserad godbit som är lika mjuk, luftig och utsökt som vår populära mejeriglass säger Sandra Lindh, marknadschef på IKEA Food Services AB.

IKEA Food kommer att fortsätta jobba med att ta fram andra varianter av mjukglass som kan vara gjorda på soja eller havre. Målet är att introducera den veganska mjukglassen globalt på IKEAs samtliga bistron. Redan under sommaren 2018 testades mjukglassen på Democratic Design Days i Älmhult och HAVEN festival i Köpenhamn.

 

Det är en enkel, prisvärd och utsökt godbit för kunder som antingen behöver eller vill skippa mejeriprodukter och föredrar växtbaserade alternativ.
Sandra Lindh, marknadschef på IKEA Food Services AB

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden