Hoppa till huvudinnehåll
Tre bägare glass med kaffeglass på en träbräda
Vegokoll

Glassfavoriter

Det är sommar och mer än någonsin förr kan många njuta av krämig glass utan animaliska produkter. Senaste åren har  veganglass efter veganglass ockuperat frysdiskarna och vi har nästan glömt bort storpack – för det är små runda och söta förpackningar som gäller.

Tre vänner

Det finska glassföretaget har tagit vegosvergie med storm. Med deras fyra veganska smaker - särskilt den som är Choklad, jordnötter, kolasås och havssalt. Ni hör själva hur det låter.

Holly and Dan’s

Det småländska företaget är en av de första veganska lyxglassarna. Innan de fanns det nog bara Tofuline (som numera heter Choice). De har fem smaker och den som står mest är Creamy vanilla and strawberry swirl.

Ben and Jerry’s

Okej de här är troligen uttjatade nu. Var ni med under hajpen vi skapade för att få hit glassen?! Av alla tre smaker som finns i Sverige (finns 9 totalt i andra länder) så är nog Peanutbutter and cookie den bästa.

Lily och Hanna

Här snackar vi LYX. Det är raw food-glass gjord på cashewnötter. Finns i sju olika smaker och deras Lemon Cheesecake Joy förtjänar lite extra uppmärksamhet

Oatly

I år har Oatly gått från budgetglass till lyxglass. De gjort om förpackningar och recept men behållit sina 3 grundsmaker jordgubbe, choklad och vanilj. Dessutom finns det tvåa lyxsmaker ena finns i Coop butiker och den andra har ännu inte kommit till Sverige.

Coop veganglass

Även Coop har lanserat ett gäng mjölkfria glass, medan deras storpack vanilj inte imponerar särskilt så är deras portionsförpackningar desto godare. Dessa kommer både som Choklad nougat och mango hallon. 

Frill

Detta är ett enkelt koncept, smoothie i glassformat. De kommer i fyra smaker som är sockerfria. Den mest uppskattade är nog choklad, men senast in är Nutty Caramel som med en bas av kokos, kikärtor och banan blir len och krämig.

Mormor Magda

Har fem veganska smaker fyllda med fina råvaror. Deras Skånska lakrits eller The Swedish fika är svårslagna.  

Hey Coconut

Ett nytt koncept från triumf är Hey Coconut som består av tre olika smaker glass. Penaut butter är riktigt god!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden