Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Färsk färs från Naturli

Naturli' Foods har lanserat en ny produkt, färsen är helt växtbaserad! Och har samma struktur, samma tillagningsmetod och sägs ha samma smak som kött.

Många människor älskar kött, men de vet också att det är bättre för både oss och miljön om vi minskar vår köttkonsumtion. Människor har accepterat att ha köttfria dagar, och vi har löst ett viktigt behov, genom att utveckla en 100% växtbaserad produkt som kan ersätta malet nötkött. Vårt syfte var att utveckla en växtbaserad version av malet nötkött som får det att vattnas i munnen – även om du är köttälskare, säger Henrik Lund, chef för Naturli' Foods.

Den nya produkten heter Naturli' färs. Netto Sverige kommer vara först ut på den svenska marknaden med att sälja produkten, redan i v.10.

Det finns stora fördelar med att välja Naturli' färs om man ser till miljöpåverkan. Exempelvis är det i allmänhet 86% mindre koldioxidutsläpp i en produktion av växtbaserad mat jämfört med produktionen av animaliska produkter.

Vi har märkt att efterfrågan från våra kunder har ökat på växtbaserad mat och många vill idag ha minst en köttfri dag i veckan. Samtidigt som det måste smaka gott och ha ett bra pris. Vi kommer ha samma prisnivå som för malet nötkött – eller faktiskt mindre. Kampanjpriset under vecka 10 kommer vara 25:- för 400g, säger Jan Richter, inköpsdirektör.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden