Hoppa till huvudinnehåll
utspridda lakritsgodisar på ett gult underlad
Vegokoll

BUBS Godis går ”All-in-vegan”!

Från ”nästan veganskt” till ”helt veganskt” när även Sorbisar blir gelatinfria.

BUBS Godis har sedan länge varit kända för att erbjuda veganskt godis. Det gäller inte bara samtliga påsar SKALLE och Goody, utan också större delen av lösviktssortimentet. De kom tidigt på ett sätt att producera välsmakande godis utan att behöva gelatin som konsistensgivare. På skumgodissidan var de pionjärer när de helt tog bort gelatinet 2016. Deras stora stjärna Hallonlakritsskallen var den senaste av deras produkter som gick över till att bli vegansk för tre år sedan. Där var det den animaliska röda färgen i färgämnet E120 som ersattes med växtbaserat alternativ och därmed gjorde även deras stora Hallonlakritsskalle vegansk.

Att gå över till att erbjuda ett helt och hållet veganskt sortiment är en del av vårt strategiska hållbarhetsarbete som vi har valt att kalla Gott som gör gott. Faktum är att efterfrågan på veganskt godis ökar stadigt och det känns helt rätt att BUBS som godisproducent gör den här justeringen och fortsätter på den inslagna vägen, Niclas Arnelin, Affärsområdeschef BUBS Godis.

Fram tills nu har BUBS varit tvungna att använda begrepp som ”nästan helt veganskt” eller ”till största delen helt veganskt” när de presenterat BUBS Godis totala sortiment. Anledningen är att deras populära Sorbisar, som enda produkt, fortfarande innehållit gelatin. Den rödsvarta, sursalta fruktgodisbiten kommer fortsatt att smaka exakt som förut. Även utseendemässigt är den oförändrad. Endast en liten texturförändring i segheten skiljer den gamla från den nya.

De nya Sorbisarna beräknas rulla ut i handeln med början av den här veckan, vecka 19.

Att även Sorbisen, som sist ut, nu är vegansk underlättar dessutom kommunikationen kring BUBS Godis avsevärt. Vi slipper krångla med att förklara varför alla produkter utom en är vegansk. Nu kan alla våra konsumenter vara trygga i förvissningen om att vi inte använder oss av animaliska tillsatser i våra produkter, Niclas Arnelin, Affärsområdeschef BUBS Godis.

Du kan hitta hela BUBS produktsortiment här!

Ge bort mer vegoinspiration till någon du tycker om! Ladda ner vårt kostnadsfria inspirationsmagasin som är fullproppat med vegotips. Du lär dig om vegansk bakning, näring, hur du ska tänka kring barn & vego, smarriga recept och massor annat.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden