Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

BreOliv - bredbar olivolja!

Kan olivolja bli bredbar och passa på smörgås? Fernando Di Luca bestämde sig för att försöka eftersom svenskarna älskar sina mackor. Nu är den här!

Nu är det nya tider för svenska mackor, för äntligen går det att bre olivoljans härliga smak och fina egenskaper direkt på favoritbrödet. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser. Utöver fett från två frukter, shea och oliv, innehåller BreOliv endast lite vatten och salt. 

För Fernando Di Luca har det aldrig varit någon tvekan om att olivolja inte bara är god, utan också nyttig. Länge har han missionerat kring olivoljans alla hälsofördelar, och på vägen upptäckt att mackan för svenskarna är lika oumbärlig som olivoljan för italienarna.

Det gjorde att jag fick en idé. Tänk om man kunde göra en naturligt bredbar olivolja utan vare sig palmolja eller onödiga tillsatser. Det vore ett sätt att bygga en bro mellan två världar, där medelhavskökets nyttiga och smakrika olivolja möter nordens uppfinningsrika macktradition, säger Fernando förtjust.

BreOliv kommer att säljas på Ica, Coop, Hemköp samt Citygross och finns i butik från v 7. Priset för en ask BreOliv, 200g, är cirka 45 kronor.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden