Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Vegoloppet

Vegoloppet är ett veganskt arrangerat lopp där alla får delta oavsett nuvarande kosthållning. Syftet är att inspirera och sprida en djurvänlig, hälsosam och hållbar livsstil.

Loppet går av stapeln den 8 september. Det är med andra ord hög tid att dra på sig löparskorna och börja träna inför loppet.

På deras hemsida skriver de:

Efter att de tidigare två loppen arrangerats i Skåne och på två soldarrande majdagar har vi nu valt en annan plats och även årstid. Istället för att stekas i vårsolen kommer löparna få njuta av de gulnande löven och den höstiga luften som september brukar bjuda på. Banorna kommer att bli lite tuffare, underlaget lite halkigare och backarna lite brantare.”

Loppet anordnar i den vackra Bokendalens Naturreservat i Jonsered, strax utanför Göteborg. Det blir två distanser 6,5 km samt 13 km. Loppet är öppet för alla löpare oavsett erfarenhet. Det finns även möjlighet att spinga i lag med stafett.

Loppet arrangeras helt ideellt och allt överskott från anmälningsavgifter och försäljning går till Djurhemmet Tigerharen.  Anmäl dig här. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden