Hoppa till huvudinnehåll
screenshot1_3

Blandkost

Zócalo Klarabergsgatan

Fresh mex där du kan äta veganska burritos och tacos, t.ex.You Got Mango-tacos eller Dolores Green. Istället för kött serverar de Fry's veganska kyckligbitar. Det finns öl och det är rätt trevligt för att vara snabbmat. DOCK att det inte riktigt står på menyn om veganskt alternativ, men det finns. 

Info om vad som är veganskt och inte: http://zocalo.se/meny/uppgifter-for-veganer-vegetarianer/

Erbjuder hemkörning via www.aptit.se och www.foodora.se

Restaurang
Tipsa en kompis.

ÖPPETTIDER

PÅ MENYN

På menyn hittar du bland annat:
Fuskkött
Mexikanskt

INFORMATION

Klarabergsgatan 29-31, 111 21, Stockholm
Tillgänglighetsanpassad

59.3319241, 18.062297

Klarabergsgatan 29-31, 111 21, Stockholm

Recensioner

De verkar högst förvirade över om att de själva har det dock, på Klarabergsgatan har de hävdat att de inte finns något veganskt, de andra har strulat till de. Och ingen har känt till att de har Frys produkter.

Åt en vegetarisk Quesadilla, den var lite tråkig..

Håller med helt. Medelmåttig sallad med 4-5 "beef-style strips" (FRY's) kändes ganska snålt. (Kungsgatan.)

Jag fick ingen kyckling i min sallad (som för övrigt är det enda helt vegetariska då tortillabrödet innehöll mjölkpulver).

Äter tusen gånger hellre en Dolores Green burrito än ännu en falafel. Visst att jag måste be dem göra den vegansk men det känns inte som det varit några problem vid de besök jag gjort på Klarabergsgatan. Några Fry-produkter har jag inte hört talas om.

Skumt, åt där på klarabergsgatan senast igår och då fick jag fry's "veggie strips"

Var på Klarabergsgatan och de sa att de inte hade något veganskt och jag kunde inte göra en vegansk specialbeställning...

Tråkigt med ställen som inte ens vet vad deras rätter innehåller eller vad vegan betyder. Tummen ner.

Hej Hannes. Jag är VD på Zócalo. Vi behöver utbilda vår personal lite bättre eftersom vi har 6 vegetariska rätter på vår meny och det är väldigt enkelt att göra dom helt vegan. Det enda som inte är vegan i vegetariska rätterna är habanero creme (som innehåller creme fraiche) och coleslaw (som också innehåller coleslaw).

Hej. Jag är VD på Zócalo. Vi behöver utbilda vår personal lite bättre eftersom vi har 6 vegetariska rätter på vår meny och det är väldigt enkelt att göra dom helt vegan. Det enda som inte är vegan i vegetariska rätterna är habanero creme (som innehåller creme fraiche) och coleslaw (som också innehåller coleslaw).
Våra veggie strips är från Fry's.

Jag är också rätt säker på att ingen ost är vegansk.
Vad jag kan säga att det är oerhörd skillnad mellan resturanger, den bästa jag varit på är den i Sundbyberg. Även om alla var klart bättre innan namnändringen med öppetkök så man faktiskt såg vad som hände. Men det är väldigt bra att det faktiskt kommer svar här.

Jag har varit på Zócalo Kungsbron två gånger nu och fått bra bemötande (personalen har haft koll på veganutbudet) och god mat. Verkligen roligt med så många veganska valmöjligheter. Pulled jackfruit var väldigt trevligt att få testa och Fry's strimlor är alltid goda.

Kikade på menyinnehållet. Honung verkar förekomma i rätter som rubriceras som 'veggie'. Honung är en produkt från djurriket. För att göra produkten helvegetarisk krävs alltså att även honung utesluts. Om huvudsyftet med honungen är att få till en sötma så kan t ex agavesirap användas istället.

Åt på Regeringsgatan igår. De gav mig ett "ärligt kvitto" med alla ingredienser på, efter att jag beställt en veganburrito. Enligt kassören skulle det bara vara coleslawen som inte var vegansk och den var ändå ett separat tillbehör från början. Jag åt min mat och tyckte det var gott, rökig smak och knaprigt bröd. Men reagerade också på honungen och worchestersåsen på det ärliga kvittot. Vet att det finns vegansk worchester men det framgick inte om det var den som användes.

Åt på regeringsgatan igår, beställde sallad med sådana veggie-strips. Hade aldrig provat detta fejkkött förut, är hungrig och ivrig. Men när jag precis ska stoppa in första tuggan stoppar jag upp och inser att det är kyckling. Klagar och får en ny, men inte på en gång. Kocken hävdar att jag visst beställt den. Och någon ursäkt om deras tabbe får jag inte alls.
Jaja. Matlusten infann sig inte riktigt efter det där. I maträtt nummer två så ligger det två bitar av plast i? Kändes också olustigt.
Tycker det är kul att kedjor satsar på vegetariska/veganska alternativ men här kommer jag aldrig äta igen. Dessutom tycker jag att 99 kr för en sallad som inte är särskilt mättande var väl magstarkt. 

Hej, Ylgor - det är väldigt tråkigt att höra detta. Vi har strikta rutiner på restaurangerna med både hur beställningana är märkta i kassasystemet (och kökssystemet) och var kött och vegetariska produkter förvaras. Vi har bytt namn på våra vegetariska rätter så att dom liknar andra namn på menyn mindre och gjort det väldigt tydligt på köksskärmarna när det ska vara vegetariskt samt förklarat för personalen hur viktigt detta är. Så att detta borde aldrig hända. Därför är det så tråkigt när vi läser att det har hänt våra gäster.
Jag har pratat med personalen på Regeringsgatan och ingen av dom kände till att detta hade hänt den 13.septembe, därför vore det bra att veta exakt när du var på restaurangen så att vi kan undersöka detta bättre.
Jag vill också skicka dig ersättning för detta. Skicka mig bara ett kort mail med din adress till [email protected]
Einar - Zócalo VD

Mycket bra, har besökt Regeringsgatan och resturangen på K25. På Regeringsgatan hade dem stenkoll på vad som var veganskt och vad rätterna innehöll. Väldigt trevlig personal och god mat (Buritto), inte alls haft någon upplevelse som "ylgor" skriver om.
Hade menyn fått helt egen vegansk del med t.ex. Djurens Rätts vegansymbol, och t.ex. information om ölen är vegansk eller inte, hade det varit perfekt. Kul och se att fler företag vågar satsa på vettig mat.

Både Zocalo i Kista och på Klarabergsgatan har varit väldigt bra på det veganska! Inga problem alls, och har testat de flesta rätterna vid det här laget. Supergött!

Har ätit på Zocalo på K25 och Regeringsgatan och varit nöjd varje gång. Jättegott med pulled jackfruit (och jättekul att det finns) och på K25 var personalen trevliga och hade jättebra koll och gjorde maten vegansk utan några problem. Hit går jag gärna tillbaka.

Var på Zocalo i Kista Galleria, jättebra med separat meny för vegetariska rätter samt tydlig info om vad som är veganskt! Beställer en vegansk burrito med jackfruit (grymt att det finns på menyn!), allt gott än så länge..
Det tar sedan väldigt lång tid för hen som jobbar att lägga ihop min burrito, och det hinner komma en ytterligare kund bakom mig. Denne beställer kycklingtacos. Hen som jobbar börjar därefter plocka ihop våra ordrar samtidigt, vilket resulterar i att hen rör om i min ej färdigtinade jackfruit, för att sen gegga runt i kycklingen, för att sen använda samma redskap i min jackfruit igen. Uruselt tycker jag, och hoppas verkligen att dom behandlar kunder med ev. allergier mer seriöst. Förmodligen var väl detta helt utan uppsåt och inte illa menat, men kommer inte äta där igen. Mitt sällskap som handlat mat på annat ställe hade dessutom ätit upp det mesta av sin mat när min burrito väl var färdig.

Tips! För Habanero cremen och coleslawen på Oatly's creme fraiche så blir den vegansk :) Synd att det brister en del i kompetens och således service hos personalen (läst de andra kommentarerna) men kul att ni väljer att satsa på veganskt! Dessutom pluspoäng att VD:n själv svarar och ger feedback på en sådan här sida :)

Kul att ni satsar på vegoalternativ! Har ni övervägt att använda Oatly's alternativ till creme fraiche som är gjort på havre? Den smakar jättebra i såser...

Jag har varit på Zocalo runt om och har alltid fått gott bemötande med personal som har god kunskap om vad saker innehåller. Bäst var Malmö, men det är ju föga förvånande då Malmö typ är bäst i Sverige på veganskt :)
Det har alltid varit gott och mättande!

På Zocalo i Malmö har jag aldrig stött på problem med maten eller personal som inte vet vad som är veganskt. I Malmö har dom vegansk ost och bytt ut honungen mot agavesirap istället. Vet inte hur det är i Stockholm men hoppas att det har blivit likadant där!

Gillar denna restaurang men alla gånger har mina veggie strips varit lite ljumma...har sett att de uppvärms i mikron men synd att dom inte värms ordentligt. Sedan hade jag också fått lite kött i min sallad senaste gången och min kompis fick hela sin burrito fylld med kyckling fast han beställde en veggie burrito...så kommer nog inte besöka denna Zocalo igen

Kollade på innehållsförteckningen på kvittot från Zocalo Regerinsgatan i efterhand och insåg att den "veganska" quesadillan Dolores Green innehöll honung. Mailat till Zocalo om det här förstås. Jag hoppas att de löser det för det är så himla gott och lyxigt att ha ett ställe på stan som har vegansk mat.

Uppdatering om honung:
Jag skrev här om dagen att jag hittat honung i innehållsförteckningen på kvittot. Mailade Zocalo om det och de har svarat att rätten inte innehåller honung och att de ska ändra på innehållsförteckningen.

eller

Är det något som inte stämmer på sidan?
Skriv gärna din rättning av sidan så utförligt som du kan så hjälper du oss att uppdatera informationen korrekt.

Recension: Zócalo Klarabergsgatan

Vilket betyg vill du ge stället?

Välj Vego Rekommenderar

Hitta vegoställe

Trött på restauranger där pommes är det enda veganska alternativet? Här lyfter vi fram ställen som kan sina vegorätter!

Bli rekommenderad

Vi hjälper ditt företag att ta klivet in i den veganska framtiden! Efteråt har ni möjlighet att bli rekommenderade av oss.