Hoppa till huvudinnehåll
Kock kryddar växtbaserad maträtt

Vegetariskt

Balthazar

Helt vegatarisk restaurang där en del rätter är veganska. Inga "fejkprodukter" utan riktig vegetarisk matlagning, med inspiration från det iranska köket. 2012 fick restaurangen en utmärkelse för att ha störst andel ekologiskt på menyn av alla restauranger i Sverige. Bl.a. består vinlistan enbart av ekologiska viner och halva ölsortimentet är ekologiskt. Inredningen är minst sagt kitsch. Tänk dig en vit droppstensgrotta med klängväxter och färgad belysning. Uteserveringen är mysig med massor av växter. Trevlig personal som gärna fixar till sina rätter och drycker efter dina önskemål.
Restaurang
Tipsa en kompis.

ÖPPETTIDER

PÅ MENYN

På menyn hittar du bland annat:
Gryta Soppa Sorbet Glass
Blandat

INFORMATION

Claesgatan 3, 21426, Malmö
Tillgänglighetsanpassad

55.5909164, 13.0084766

Claesgatan 3, 21426, Malmö

Recensioner

Balthazar behöver verkligen se över sin presentation av rätterna. Samt det veganska utbudet. Endast två huvudrätter är veganska, men dessvärre ingen av efterrätterna.
Jag + sällskap åt de två veganska sopporna till förrätt. Båda var goda, inget särskilt, men helt okej. Dock såg de otroligt tråkiga ut, i synnerhet bulgursoppan som var helt grå. Men okej, soppa är soppa.
Till huvudrätt testade vi de båda veganska rätterna: Mitt sällskap åt fylld aubergine, och jag åt en gryta. Grytan serverades uppslevad på en platt tallrik, det såg minst sagt för taskigt ut. Auberginen var inte mycket bättre, Visserligen ingen gryta som flutit ut, men rätterna presenterades helt utan finess. Kändes lite som en sjaskig lunchrestaurang (som mot förmodan serverar vegankäk, men ni fattar). Huvudrätternas smaker var okej, inte heller här något revolutionerande, men funkar. Extra plus för att det är ekologiskt, såklart.
Men det är himla synd att den galet kitschiga inredningen och den mysiga och gröna uteserveringen inte ackompanjeras av lika grymt käk. Ärligt talat så föredrar jag den veganska rätten på Carib Creol lite längre ner på Claesgatan, istället för att gå till Balthazar.

Vi provade Auberginen och spetten. Måste säga att maten är väldigt oproffsigt tillredd, smakar inte nån vidare heller, äter aldrig här igen.
Rekommenderar hellre Kao's, Vegegården, Raw food house eller Govinda's. Annars finns Tapori Tiffins och Karib Kreol som båda ligger nära Balthazar som är ok med.

Balthazar alltså..
Rolig lokal.
Trevlig personal.
Bra ölutbud.
Men, riktigt konstig mat. Vi testade båda veganrätterna.
Den ena bestod av gårdagens vita bröd med (hyfsat god) baba ganoush på, pyttelite tångpasta i mitten samt en massa färsk ruccola. Det var allt.
Den andra bestod av sötpotatismos, en liiiiten bit rödbeta samt samma småtorra bröd, ruccola och tångpasta som den andra rätten bjöd.
För 130-140 kronor kräver en mycket mer, det här hade knappt passerat som punkgryta.

eller

Är det något som inte stämmer på sidan?
Skriv gärna din rättning av sidan så utförligt som du kan så hjälper du oss att uppdatera informationen korrekt.

Recension: Balthazar

Vilket betyg vill du ge stället?

Välj Vego Rekommenderar

Hitta vegoställe

Trött på restauranger där pommes är det enda veganska alternativet? Här lyfter vi fram ställen som kan sina vegorätter!

Bli rekommenderad

Vi hjälper ditt företag att ta klivet in i den veganska framtiden! Efteråt har ni möjlighet att bli rekommenderade av oss.