Hoppa till huvudinnehåll

Blandkost

Abyssinia

Har en Abyssinia Vegan Special som innehålller en rad röror och sallader serverad på en bädd av pannkaksliknande mjukt bröd.

Restaurang
Tipsa en kompis.

ÖPPETTIDER

PÅ MENYN

På menyn hittar du bland annat:
Gryta Sallad

INFORMATION

Karlbergsvägen 46B, 11337, Stockholm
Tillgänglighetsanpassad

59.3427527, 18.037715

Karlbergsvägen 46B, 11337, Stockholm

Recensioner

Att vara vegetarian är ofta synonymt med att vara en jobbig kund. Speciellt på restauranger som inte är uttalat vegetariska eller veganska. Och då kan jag, som är vegetarian, bara spekulera i vilken veritabel pest den vegan som vågar sig i närheten av liknande institutioner är för personal och andra restaurangbesökare.
En kort tid innan jag besökte den etiopiska restaurangen Abyssinia på Karlbergsvägen 46B i Stockholm åkte jag färja mellan Gotland och Det Övriga Sverige. Och det enda vegetariska alternativ som erbjöds på denna skuta i varm form var en ”soppa” gjord på vatten och paprikapulver, med en motvillig klutt yoghurt i. Det veganska alternativet var samma soppa, men utan yoghurt. Och som många känner till är detta inte ett undantag som bekräftar en regel.
Och vad försöker jag säga med allt detta gnäll? Jo! Att kliva in på restaurang Abyssinia, med detta i färskt minne, är som att komma hem till en varm och vänlig vän. Restaurangen har varken vegetarisk eller vegansk inriktning, men de tar icke desto mindre sina icke-köttätande gäster på fullaste allvar.
Jag har inte ätit mig igenom hela Abyssinias meny – tvärtom, jag har bara slafsat i mig deras Abyssinia Vegan Special. Men det har räckt för att göra mig mycket vänligt inställd till restaurangen ifråga. I stora drag går denna rätt ut på att ett antal olika geggor, röror och sallader serveras på en bädd av pannkaksliknande mjukt bröd. Geggorna och rörorna plockas upp med hjälp av brödet, vilket till en början framstår som skitjobbigt och kladdigt – men det visar sig funka alldeles utmärkt. Dessutom drar denna ätteknik ner på intagstempot, vilket bidrar till en oerhört trevlig mättnadskänsla som ligger långt bortom paltkomans inte alls så underbara värld.
I ärlighetens namn har jag noll koll på vad de olika grejerna som serverades heter och deras exakta innehåll, men bland annat stiftade jag bekantskap med en linsröra som satt som en smäck, spenatguck som fick tungan att krulla sig av välbehag och en berberekryddad historia vars hetta var överraskande perfekt balanserad. Istället för att ge upphov till ett rasande inferno i munhålan anlade den en perfekt falnande glöd som klargjorde att jag var vid liv på ett ömsint men omsorgsfullt sätt.
Ja, ni fattar grejen. Sammantaget kan jag bara säga att... Tja, ett besök på Abyssinia rekommenderas. Varmt. Det är inte kanondyrt, personalen är trevlig och maten smakar förbannat bra. Så är det.

Väldigt gott, mysigt att äta tillsammans från stora fat med hjälp av en pannkaka, och tydligt utmärkt på menyn vad som är veganskt!

eller

Är det något som inte stämmer på sidan?
Skriv gärna din rättning av sidan så utförligt som du kan så hjälper du oss att uppdatera informationen korrekt.

Recension: Abyssinia

Vilket betyg vill du ge stället?

Välj Vego Rekommenderar

Hitta vegoställe

Trött på restauranger där pommes är det enda veganska alternativet? Här lyfter vi fram ställen som kan sina vegorätter!

Bli rekommenderad

Vi hjälper ditt företag att ta klivet in i den veganska framtiden! Efteråt har ni möjlighet att bli rekommenderade av oss.