Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Veganska julgodis och bakverk

Enligt en undersökning som livsmedelsföretagen har gjort vill 19 procent mellan åldrarna 18-39 ha vegansk mat på julbordet. Fyll på med adventsfika, julgodis och julsnask som passar alla. Nedan har vi samlat våra sötaste bakverk och godis för juletid. 

Saffransbiskvier

Biskvier kanske inte är det första du tänker på när någon säger jul, men lägg lite saffran i fyllningen och plötsligt har du julkänsla överallt. Dessa små sötsaker tar sin tid att få ihop men de är värda besväret. 

Kola med pistage och flingsalt

Ta julgodiset till nästa nivå med det här receptet på kola. Hemligheten bakom denna lena och goda smörkola är rätt temperatur så ha en termometer till hands när du ska göra den i ordning. Du kan variera topping med dina egna favoriter och sött gillar salt, så snåla inte med flingsaltet! 

Rocky Road

Denna godbit är busenkel att få ihop och perfekt att göra tillsammans med barn. Det knepiga kan vara att få tag på veganska marshmallows. Leta i välsorterade butiker eller beställ i specialbutik på nätet om du är ute i god tid.

Klassisk knäck

Med bara tre grundingredienser kan du skapa riktigt god knäck. Toppa med valfria nötter eller polkakross. Det känsliga med knäck är att den måste uppnå 125 grader för att det ska få en bra konsistens. Det går fint att göra med havregrädde men den blir betydligt klistrigare konsistens.

Mozartkulor

Ett enkelt recept med bara tre ingredienser som piffar upp julen - Mozartkulor. Det kan vara lite knepigt att få tag på vegansk nougat men Fazer Wienernougat eller iChoc white nougat funkar fint och finns på välsorterade butiker.

Mjuk pepparkaka med lingonfrosting

Mjuk pepparkaka är en av juletidens mest klassiska kakor sprängfylld med karakteristiska julsmaker. Variera den genom att toppa med lingonfrosting eller annan glasyr som du tycker om. Perfekt till adventsfika!

Marsipan-och nougatrulle

Den här godingen kan du slänga ihop på en kvart, allt annat tar ju så långt tid under jul! 

Fler lästips!

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt