Hoppa till huvudinnehåll
nudelsallad

Rösta fram det bästa kycklingsubstitutet med Välj Vego!

I sallad, i pasta eller som filéer i ugn - det finns många sätt att ersätta kycklingen på. Nedan har vi samlat några av de vanligaste produkterna att använda i stället för kyckling och nu kan du vara med och rösta fram marknadens bästa kycklingsubstitut ihop med Välj Vego! Samtidigt är du som röstar med i en utlottning av kycklingfria produkter från märken i listan. Vilken produkt tycker du att förtjänar att vinna?

Astird och apornas k*ckl*ngbitar

Astrid och Aporna, K*ckl*ngbitar

En svensk vegoklassiker. Bitar med en perfekt blandning av seitan och sojaprotein som ger ett högt proteinhalt som matchar det animaliska alternativet. En mångsidig produkt som funkar i en krämig pasta, i en fräsch sallad eller i en asiatisk gryta. Du kan till och med äta K*ckl*ngbitar kalla direkt ut paketet om du vill ha något snabbt i farten.

Heura veganska chunks

Heura, Original Chunks

Saftiga filébitar från Heura som är goda att ha i grytor, sallader, gratänger, pastarätter, mackor eller burgare. Heura Chunks är gjord på soja och olivolja och bitarna har därför en lägre halt av mättat fett än liknande produkter. Filébitarna är berikade med B12 och innehåller mycket protein. 

 

Hälsans Kök Filébitar, veganska

Hälsans kök, filébitar

Filet Pieces är ett populärt, växtbaserat alternativ till kyckling från Hälsans Kök som är gjorda på sojaprotein. Filet pieces har en neutral smak, är klara på 5-6 minuter och kan användas till många olika rätter, bl.a. i en sallad, gryta eller i en paj. Nyligen har produkten även lanserats i storpack.

Anamma Nuggets, veganska

Anamma, Vegonuggets

Vegonuggets från Anamma finns både i förpackning om 300g och storpack om 620g. De är glutenfria och gjorda på 100% svenskodlad ärta.  Perfekta att ha i airfryern, som snacks eller tillsammans med rostade rotfrukter till middag. 

 

vegansk alternativ till kyckling, no chicken chunks

The vegetarian butcher, No chicken chunks

No chicken chunk från The vegetarian butcher är sojabitar som gör sig bra i en sallad, gryta eller på en macka. Stek bara på dessa med lite olja och salt. 

Vegansk alternativ till kycklingwings

Oumph!, Crispy Buffalo bites

Letar du efter ett alternativ till Buffalo wings? Här är svaret, Crispy buffalo bites från Oumph! passar utmärkt tillsammans med en fräsch sallad och pommes. 

Veganska sojabitar istället för kyckling

FRYs, Vegetariska Strips Chicken Style

Det sydafrikanska märket Fry's har erbjudit växtbaserade produkter sedan 90-talet och deras Chicken style strips är en av deras mest populära produkter. Dessa består av soja- och veteprotein och gör sig bra i t.ex. en sallad eller gryta.

Veganska kycklingfiléer

Quorn, Vegan gourmetfiléer

Det här är produkten många av oss har väntat på, äntligen kan vi tillaga filéer även i det växtbaserade köket. Filéerna passar bra till långkok i ugn eller stekta till en uppfriskande sallad. 

Veganska kycklingburgare

Peas of heaven, Chic burger

Chic Burger från Peas of heaven är en krispig burgare som gör sig lika bra på grillen som i stekpannan. Servera i mjuk hamburgerbröd eller varför inte tillsammans med ugnsrostade rotfrukter?

Like chicken bites, veganska bitar istället för kyckling

Like meat, Like chicken bites

Like chicken bites är sojabaserade bitar med neutral smak från Like Meat. Biarna kan användas i många olika rätter som t.ex sallader, grytor och gratänger. 

Rösta på din favorit kycklingsubstitiut

Röstningen pågår fram till 6/6. Därefter kommer den vinnande produkten att presenteras här på väljvego.se samt i Välj Vegos sociala medier, och fem vinnare av utlottningen av kycklingfria produkter kommer att väljas ut och kontaktas.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden