Hoppa till huvudinnehåll

Vegetarisk senapssill

God sill som passar till alla högtider

15 min
Jul
Midsommar
Påsk

Ingredienser

1 aubergine
salt

Sås

5 msk stark och söt senap (gärna taffelsenap)
2 msk socker
1 msk vinäger
1 dl olja
½ dl soja eller havregrädde
salt
peppar
dill
  1. Skala auberginen och skär den i strimlor.
  2. Koka den sedan i kraftigt saltat vatten tills strimlorna blir mjuka och sladdriga, ca 5 minuter. Var försiktig så de inte blir till mos.
  3. Låt strimlorna rinna av.
  4. Rör ihop senap, socker och vinäger och tillsätt oljan under omrörning.
  5. Rör ner sojagrädden. Smaksätt med kryddorna och hackad dill.
  6. Vänd ner auberginestrimlorna i såsen.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt