Hoppa till huvudinnehåll

Tryffelbollar

Fantastiskt goda chokladtryffelbollar

Tillredning 10 min, ca ett dygn i kylen
Högtider
Jul

Ingredienser

1 dl sojagrädde
2 msk muskovadosocker
½ msk lönnsirap
1½ tsk mald kanel
200 g mjölkfri choklad
50 g mjölkfritt margarin

Garnering

1 dl hackade mandlar
1 dl hackade pistagenötter
1 dl kakao
  1. Koka upp sojagrädde med socker, lönnsirap och kanel.
  2. Finhacka chokladen och rör ner den i kastrullen.
  3. Tag av från plattan, blanda ner margarinet i mindre bitar och rör tills smeten blandat sig väl.
  4. Ställ smeten i kylskåp ca 1 dygn.
  5. Forma små runda bollar. Rulla dem i hackade mandlar, pistagenötter eller kakao.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt