Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Smördegsinbakad sparris med örtagårdssås

Denna goda och enkla rätt med fokus på sparris är perfekt vid bjudningar, mingel eller för att överraska med något fräscht på sommaren.
Visste du, att trots namnet är smördeg ofta helt veganskt!

30 min
Sallader
Picknick
Såser & tillbehör

Ingredienser

4 portioner
1 paket fryst sparris (200 g) eller färsk
4 plattor vegansk smördeg
en nypa örtsalt

Örtagårdssås

1½ dl äggfri majonnäs
1 dl sojagrädde
1 msk finhackad gräslök
1 msk finhackad dill
1 tsk torkad dragon
1 tsk torkad körvel
örtsalt
svartpeppar
  1. Låt smördegsplattorna tina i rumstemperatur och kavla sedan ut varje platta tunt.
  2. Rör ihop majonnäs och grädde.
  3. Blanda i kryddorna och smaka av med salt och peppar.
  4. Låt såsen stå kallt någon timme innan den serveras.
  5. Tina sparrisen en aning, även den i rumstemperatur (låt den inte tina upp genom att koka den som det står på förpackningen!).
  6. Om du använder färsk sparris skär bort någon centimeter i änden för att få bort den eventuellt träiga delen.
  7. Koka dem sedan i lättsaltat vatten ett par minuter.
  8. Rulla in varje sparris i ett lager smördeg, salta lite lätt på sparrisen innan du rullar in den helt.
  9. Grädda pinnarna i 200 grader ca 15 minuter.
  10. Lägg upp dem snyggt på tallrikar och servera med såsen. Garnera gärna med fin blandsallad.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt