Hoppa till huvudinnehåll
Smokey beans med bröd på en vit tallrik

Smokey beans

Recept på rökig bönsalsa, helt veganskt givetvis! Servera bönorna som tillbehör eller med t ex rostat bröd som sidorätt eller lätt lunch. Den kan serveras både varm, ljummen och kall.

30 min
Glutenfritt
Midsommar
Lunch

Ingredienser

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
½ dl olja
1 msk paprikapulver
några droppar rökarom/liquid smoke
1 tsk mald spiskummin
1 krm chiliflakes
2 msk tomatpuré
1 burk krossad tomat (gärna finkrossad)
1 dl vatten
4 msk socker
½ dl vitvinsvinäger
2 burkar bönor
  1. Finhacka lök och vitlök och fräs detta i olja i en kastrull. Tillsätt kryddorna och tomatpurén. Rör om och häll sedan ner krossade tomater, vatten, socker och vinäger.
  2. Tillsätt bönorna och låt detta sedan småkoka på mellanvärme utan lock i ca 20-30 minuter. Smaka ev av med salt och peppar (kanske behövs det inte!).

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden