Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Saffranspannacotta med granatäpple och pistage

Recept av Vegoteket.se. Publicerat i Djurens Rätt nr 1/2014.

Måste stelna i 1 tim
Efterrätt
Påsk
Jul
Glutenfritt
Barnvänligt

Ingredienser

2 portioner
5 dl havre- eller sojagrädde
1 påse vegegel eller 1 dl gelésocker
1 påse saffran
1 vaniljstång
½ dl socker (uteslut detta ifall du använder gelésocker)
granatäpplekärnor
pistagemandel
  1. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda ner vaniljfröna med grädde, saffran, vegegel (eller gelésocker) och socker i en kastrull. Låt det koka under en eller ett par minuter och häll sedan upp i serveringsglas.
  2. Låt det stå en timme så att det stelnar och servera sedan med granatäpplekärnor och hackad pistagemandel.

 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt