Hoppa till huvudinnehåll

Paranötstek

50 min
Imponera
Middag
Jul

Ingredienser

Nötdeg

2 mellanstora purjolökar
50 g mjölkfritt margarin
500 g paranötter
250 g fullkornsbrödsmulor
½ tsk timjan
3 msk citronjuice (äggersättning för 3 ägg)
¼ tsk muskot
1 km nejlika
¼ tsk kanel
½ tsk salt

Fyllning:

1 vitlöksklyfta
250 g smulor av vitt bröd
30 g hackad persilja
½ tsk rivet citronskal
1 msk citronjuice
1 tsk timjan
1 tsk mejram
1 tsk örtsalt
75 g mjölkfritt margarin
500 g smördeg

Nötdeg

  1. Hacka purjolöken och stek i margarin. Mixa paranötterna och blanda med de andra ingredienserna och purjolöken. Sätt igång ugnen på 200 grader. 

Fyllning

  1.  Tina smördegen, lägg ihop till en rektangel och tryck ihop kanterna med lite vatten. 
  2.  Pressa vitlöken och blanda med de andra ingredienserna utom smördegen.
  3. Lägg nötdegen som en platt massa i mitten av smördegen. Forma fyllningen som en rulle och lägg den i mitten av nötdegen. Täck fyllningen med nötdegen och slå ihop smördegskanterna över alltihop. Tryck ihop kanterna och rista degen några gånger med en kniv.
  4. Baka i 200 grader i ca 30 minuter.

Receptet har publicerats i kokboken "Djurens rätts bästa recept" och kommer från  Hendrik Zeitler, aktiv medlem i Göteborg.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt