Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Mannagrynsgröt med smak av saffran

En lyxig och traditionell efterrätt du inte ska missa i jul!

20 min
Högtider
Jul
Under 30 min
Efterrätt

Ingredienser

2 portioner
2 dl havregrädde
2 dl havremjölk
4 msk mannagryn
1 krm salt
½ dl socker
½ g saffran
½ dl lingonsylt
  1. Koka under omrörning upp havremjölk och havregrädde  tillsammans med mannagryn och salt. Koka tills du får en ”grötig” konsistens och dra då av kastrullen från plattan.
  2. Tillsätt socker  och saffran och blanda ordentligt.
  3. Servera med lingonsylt.
     

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt