Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Långkål

Grönkålsgryta som passar jättebra på julbordet eller till andra högtider. Den sitter inte heller helt fel en höstkväll.

1 h
Jul

Ingredienser

3 medelstora grönkålsstånd (eller 500 g fryst grönkål)
grönsaksbuljong
2-3 msk mjölkfritt margarin
1,5 dl sojagrädde
½ msk socker
salt
vitpeppar
  1. Skölj kålen och ta bort bladen från de grova stjälkarna. Koka bladen mjuka i buljong ca 30 minuter. Ta upp och låt rinna av.
  2. Hacka kålen grovt och fräs den i en stekpanna. Hittar du inte färsk grönkål kan du använda fryst, tina den då i en kastrull i margarinet, häll av ev. överskottsvatten. Rör ner grädden och smaksätt med socker, salt och vitpeppar.Låt puttra i ca fem minuter.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt