Hoppa till huvudinnehåll
Sex stycken kolamuffins med mockaglasyr, kokos och strössel på en vit skärbräda på ett svart bord.

Kolamuffins med mockaglasyr

Dessa veganska chokladmuffins har ett krämigt innehåll av kola och på toppen är det en ljuvlig glasyr med mockasmak!

40 min
Baka
Barnvänligt
Efterrätt
Fika

Ingredienser

12 portioner

Ingredienser muffins

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ krm salt
2 msk kakaopulver
1 tsk vaniljpulver
1 ½ dl socker
2 ½ dl mosad, mogen banan
2 ½ dl växtmjölk
½ dl rapsolja
1 ½ dl kolasås

Ingredienser glasyr

150 g veganskt margarin
1 dl florsocker
1 msk snabbkaffe upplöst i 2 msk kokt vatten
2 msk kakaopulver
  1. Sätt ugnen på 175 grader och blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Mixa växtmjölk med mosad banan och rapsolja och blanda sen de torra ingredienserna med den mixade vätskan.
  3. Häll smeten i formarna och grädda i 25 minuter.
  4. Ta ut och fyll sen en spritspåse med kolasås . Tryck in spritsen i muffinsen och fyll med kolasås. Låt sen svalna medan du gör glasyren.
  5. Vispa rumstempererat margarin med florsocker luftigt med elvisp.
  6. Tillsätt kaffe och kakao och vispa ytterligare tills glasyren är slät och jämn.
  7. Spritsa glasyr på muffinsen och servera!

Recept på kolasås! 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt