Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Kladdkaka

Ställ gärna in kakan i frysen en timme och servera den lite kall men ändå tinad

20 min
Efterrätt
Fika
Baka

Ingredienser

6 portioner

Kladdkaka

200 g mörk choklad
200 g mjölkfritt margarin
2 dl socker
1 dl sojagrädde
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

1. Sätt igång ugnen på 225 grader. Smält chokladen och margarinet i en kastrull på svag värme, rör emellanåt. Rör ihop de andra ingredienserna i en skål. Rör försiktigt ner chokladröran och blanda ordentligt. Smörj en form med löstagbar botten.

2. Grädda kakan i 225 grader i 15 minuter. Kakan är ganska så lös när du tar ut den men det är helt i sin ordning.

Servera med vegansk glass eller grädde.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt