Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Kebabspett på formbar färs

Recept på vegansk kebabspett med formbar färs

25 min
Middag
Grilla
Veganiserad

Ingredienser

4 portioner
400 g formbarfärs från anamma
2 msk kebabkrydda
1 kruka koriander
20 körsbärstomater
1 rödlök
4 pitabröd
1 tsk citronjuice
½ tsk olja
salt
  1. Låt färsen tina upp i en timme i förväg eller tina i mikrovågsugn. Blanda i kebabkryddan med färsen och forma till kebabspett.
  2. Trä på en grillpinne och stek i en oljad panna eller pensla med olja och grilla i några minuter tills spetten har fått färg.
  3. Medan spetten får färg kan du passa på att dela körsbärstomater, finhacka rödlök och en kruka koriander. och blanda med citron, olja och smaka av med salt.
  4. Förberedd tzatziki genom att riva en halv gurka och pressa ur saften genom en sil, blanda med creme fraiche från Oatly eller valfri naturell växtgurt. Den blir rinnigare med växtgurt. Pressa i två vitlöksklyftor och tillsätt citronjuice. Smaka av med salt.
  5. Lägg pitabrödet på grillen eller på pannan i sista sekund så att de är varma och servera.
    Thumbnail

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt