Hoppa till huvudinnehåll
kebabspett på en vit skärbräda, bredvid spetten står en skål med tzatziki

Kebabspett på formbar färs

Kebabspett, kebabbiffar, kebabbullar - ja med formbar färs är valmöjligheterna oändliga. Vi har valt att göra det enklaste genom att krydda den veganska färsen med kebabkrydda och forma kring en spett. Bara att steka i en panna eller slänga på grillen. Ät tillsammans med vegansk tzatziki och pitabröd. 

25 min
Middag
Lunch
Grilla
Veganiserad
Nötfri
Glutenfritt

Ingredienser

4 portioner
400 g formbarfärs från anamma
2 msk kebabkrydda
1 kruka koriander
20 körsbärstomater
1 rödlök
4 pitabröd eller 4 portioner ris
1 tsk citronjuice
½ tsk olja
salt
  1. Låt färsen tina upp i en timme i förväg. Blanda i kebabkryddan med färsen och forma till kebabspett.
  2. Trä på en grillpinne och stek i en oljad panna eller pensla med olja och grilla i några minuter tills spetten har fått färg.
  3. Medan spetten får färg kan du passa på att dela körsbärstomater, finhacka rödlök och en kruka koriander. och blanda med citron, olja och smaka av med salt.
  4. Förberedd tzatziki genom att riva en halv gurka och pressa ur saften genom en sil, blanda med växtbaserad crème fraiche. Pressa i två vitlöksklyftor och tillsätt citronjuice. Smaka av med salt.
  5. Koka riset eller lägg pitabrödet på grillen eller pannan i sista sekund så att de är varma och servera.
    Thumbnail

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt