Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Fetafyllda auberginerullar

Dessa fina rullar består ursprungligen av fetaost och yoghurt, vi har enkelt veganiserad rätten med Violifes veganska fetaost ”Greek White” och blandar med tjock soyhurt.

20 min
Nouruz
Förrätt
Veganiserad
Eid al-fitr
Ramadan

Ingredienser

4 portioner
2 aubergine
Olivolja till stekning
200 g vegansk fetaost
1 kruka mynta
1 msk soygurt
Salt och peppar efter smak
  1. Skär auberginerna på längden ungefär 0,5–1 cm tjocka skivor. Salta lätt på båda sidor.
  2. Stek  auberginerna så att de blir mjuka på båda sidor och låt dem rinna av på hushållspapper.
  3. Mosa den veganska fetaosten med soygurt. Finhacka mynta och blanda i, smaka av med peppar.
  4. Lägg ca 1–2 msk av oströran på en aubergineskiva, rulla ihop. Servera med färsk mynta.
    Thumbnail

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt