Hoppa till huvudinnehåll

Recensioner

Utan att veta mer om Kin Long än det jag läst här bokade jag bord då den restaurang jag egentigen hade i åtanke var stängd. Tur var väl det för nu har jag ätit den godaste veganmaten jag blivit serverad i den här stan, ja rent av landet. Ingenting min ekonomi klarar till vardags men vid speciella tillfällen. Dock inte dyrt. 70-100 för en förrätt runt 200 för en varmrätt och den helt otroliga desserten Friterade dumplings med svart sesamsmet i mitten var utan tvekan värd sina 68 kronor (eller var det 63, minns inte riktigt för ölen var prisvärd den med och sällsynt god.

Åt här med Christoffer som skrivit ovan.
Säger detsamma. Den godaste Kinamaten någonsin.
En vanlig kinakrog efter detta är ingenting.
Personalen han var jättefin i sitt sätt och tillmötesgående och verkade genuint tycka om sitt jobb. Han tog sig tid att ingående förklara rätterna och föreslå vad som passade ihop. Deras eget öl, på husrecept och relativt närtillverkat, var fint till.
Efterrättet Friterade dumplings med sesamsmet var något av det godaste universum uppbringat.

Jag kan tyvärr inte hålla med. Var där en gång för några månader sedan, och vill påpeka:
- restaurangen har ingen hemsida, och köket stänger betydligt tidigare än själva restaurangen. Dyk inte upp en halvtimme innan de stänger och hoppas på att få mat.
- de flaggar inte direkt för att de har veganmat. Istället fick personalen (som ju var trevlig och artig) rabbla upp vegokyckling, vegoanka osv. Jag tror att jag tog vegokycklingen, men det var inte så mycket grönsaker till den vill jag minnas. Smaken var god, snäppet bättre än på valfri asiatisk krog... men långt ifrån Lao Wais nivå i Sthlm, eller t o m Golden China i Uppsala.
- Efterrätten kändes ganska speciell, tråkigt bara att den skulle serveras med glass, men den får en inte som vegan. Precis som huvudrätten, god men dyr, och inte särskilt prisvärd.

Fantastisk mat, fantastisk personal, trevlig miljö. De har rätter som inte står på menyn, det varierar vilka det har för dagen lät det som. Egen import av soja/seitan/annat-låtsaskött, helt annan konsistens på kycklingen än annat jag ätit.
Synd på efterrätten, bara, men man kanske kan ta en förrätt istället...
Kan vara en idé att boka bord.

Vilka ställen är ok att dyka upp till en halvtimme innan de stänger för att beställa mat? Ett snabbmatsställe, sure, men en restaurang? Helt uppåt väggarna.

Restaurangen har en egen app!

eller

Är det något som inte stämmer på sidan?
Skriv gärna din rättning av sidan så utförligt som du kan så hjälper du oss att uppdatera informationen korrekt.

Recension

Vilket betyg vill du ge stället?