Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Kyckling till middag?

Kycklingar är de landlevande djur som människor föder upp flest av. Bara i Sverige slaktas över 99 miljoner kycklingar årligen. Därför har vi samlat ett gäng goda recept på vad du kan äta istället. Läs mer om kycklingindustrin

Medelhavssallad med vegobitar

En rejäl sallad passar både fint som lunch och middag inspirerad av varmare breddgrader med kalamataoliver, vegansk feta och vegobitar som påminner om kyckling. 

Scallopini chick’n med ugnsrostade grönsaker

En klassisk middag med rotfrukter och "kyckling" i ugn. Vi använder oss av vitt vin GodDryck No 1 som är både vegansk och alkoholfritt, det ger en djupare smak.

Poké Bowl

Trendiga poké bowls går hem både som lunchlåda eller middag! Testa att variera frukt och grönt med dina egna favoriter.

Nuggets med dipp

Vare sig det är som kvällssnacks eller som middag med ris och sallad så funkar nuggets fint. Det finns flera varianter av veganska nuggets ute på marknaden bland annat från Hälsans Kök, Quorn och Kung Markatta. Här använder vi Fry’s variant som även är glutenfria.

Buffalowings av blomkål

Här snackar vi kladdiga snacks! De går också att servera med potatisklyftor i ugn så får du ihop en hel middag. Hettan i såsen går att reglera genom att antingen ha i mer passerade tomater och mindre sriracha eller ha bara srirachasås för att få till riktigt bra sting i “wingsen”

Jamacian Jereked soft taco

Återupptäck tacos med smaker från Västindien – en favorit för hela familjen. Välj din favorit ersättning för kyckling och krydda med Jamacian jerked krydda från Santa Maria! Funkar hur bra som helst med blomkålsbitar. 

Paella

Den traditionellt spanska rätten paella har antagit många former sedan den tog sig från Spanien till resten av världen. Vi gör en vegansk version som går att variera med ens favoritgrönsaker eller vegobitar. Du kan välja att krydda med antingen saffran eller gurkmeja.

Fler lästips!

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt